top of page

Ποιο είναι το μέλλον των video games;



Μετά την επανάσταση στη βιομηχανία των video games τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, αλλά ειδικά την τελευταία, υπάρχει ένα ερώτημα στο μυαλό κάθε παίκτη. Πώς θα είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας;


Όσο και αν νιώθουμε ότι τα video games έχουν φτάσει σε ένα εξαιρετικό σημείο, με ικανοποιητικές ταχύτητες ίντερνετ όπου οι βελτιώσεις που μπορούμε να φανταστούμε είναι λίγες και αφορούν κυρίως τα γραφικά, η πραγματικότητα -το μέλλον καλύτερα- θα μας διαψεύσει. Μάλλον δεν θα χρειαστούμε καν μια οθόνη για να απολαύσουμε ένα παιχνίδι σε ένα RPG, τα γεγονότα στα οποία συμμετέχουμε θα είναι πολύ πιο διαδραστικά και η σωματική κίνηση θα προσφέρει όλο και περισσότερες δυνατότητες.


Παιχνίδια σε κινητά και cloud

Μία σημαντική καινοτομία στην τεχνολογία των video games είναι το cloud gaming. Οι χρήστες μπορούν χάρη σε αυτό να παίξουν παιχνίδια όπου κι αν βρίσκονται. Εάν έχετε ίντερνετ στο σπίτι ή στο δρόμο προς ή από τη δουλειά, θα μπορείτε να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι φορητές συσκευές θα έχουν πολύ πιο ισχυρές δυνατότητες επεξεργασίας γραφικών και δεν θα απέχουν ιδιαίτερα από τους σταθερούς υπολογιστές του σήμερα. Κατά συνέπεια, θα υπάρξουν δισεκατομμύρια παίκτες που δεν θα αγοράσουν μια ακριβή κονσόλα παιχνιδιών ή έναν φορητό υπολογιστή για το παιχνίδι τους, αφού θα μπορούν να συνδέουν και τα κινητά τους με την τηλεόραση.


Η εικονική πραγματικότητα θα προσφέρει καθηλωτικό παιχνίδι

Θα δούμε την εικονική πραγματικότητα (VR) και την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) να γίνονται mainstream τεχνολογίες τα επόμενα χρόνια. Οι προγραμματιστές παιχνιδιών ενδέχεται να αναπτύξουν νέους τύπους παιχνιδιών με μοναδικά χαρακτηριστικά που ούτε μπορούμε να φανταστούμε. Ουσιαστικά, η εικονική πραγματικότητα θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται και παίζονται τα παιχνίδια. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια θα είναι πολύ πιο προσβάσιμα στο κοινό, σε σχέση με σήμερα, από οικονομικής άποψης.

Η εικονική πραγματικότητα θα ενσωματωθεί στα περισσότερα παιχνίδια πλατφόρμας και στρατηγικής. Αυτά τα παιχνίδια θα έχουν νέα χαρακτηριστικά, όπως κάμερες και αισθητήρες με ανεξάρτητο χειρισμό. Φυσικά και θα υπάρχουν αρκετές προκλήσεις, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τους ειδικούς του χώρου, όμως υπάρχει «πεδίον δόξης λαμπρόν».


Επαυξημένη και μικτή πραγματικότητα: Το πραγματικό θα συνδυαστεί με το εικονικό

Είναι πιθανό οι προγραμματιστές να δημιουργήσουν παιχνίδια για νέες φορητές συσκευές που οι άνθρωποι θα λατρέψουν όσο και τα κινητά τηλέφωνα. Η βιομηχανία video games αναμένει την ανάπτυξη έξυπνων φακών επαφής ή γυαλιών που θα συγχωνεύουν τον εικονικό και τον πραγματικό κόσμο. Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι θα είναι τελικά παρωχημένα ως «συσκευές εισόδου». Θα μπορέσουμε, επιτέλους, να χρησιμοποιήσουμε συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας που προσφέρουν ιδιαίτερες εμπειρίες. Η ανίχνευση εικόνων σε πραγματικό χρόνο και οι έξυπνοι φακοί επαφής αναμένεται να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στη μικτή πραγματικότητα και να δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο ψυχαγωγίας για εκατομμύρια ανθρώπους.


Ο εικονικός και ο πραγματικός κόσμος θα συνδυάζονται άψογα με τις συσκευές που αποτελούν τη μεγάλη πρόκληση, και όχι τόσο το ίδιο το λογισμικό.



Η βιομηχανία παιχνιδιών πρόκειται να αναδιαμορφωθεί

Σε μερικές δεκαετίες, η ανάπτυξη των παιχνιδιών θα είναι πολύ διαφορετική. Αντί για το μοντέλο συμβάσεων που χρησιμοποιείται σήμερα, αναμένεται να υπάρχει ένα νέο ανταγωνιστικό πλάνο εξωτερικών συνεργατών. Θα υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι προγραμματιστές παιχνιδιών που θα συνεργάζονται εξ αποστάσεως. Το σημαντικότερο είναι ότι οι προγραμματιστές ανεξάρτητων παιχνιδιών θα έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία ανάπτυξης που παλαιότερα ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά σε μεγάλες εταιρείες. Επομένως, οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργούν εξαιρετικά παιχνίδια σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό προβλέπουν και δείχνουν μάλιστα και να επιθυμούν οι άνθρωποι της βιομηχανίας παιχνιδιών.


Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν κάποια από αυτές τις προσδοκίες θα έχει πραγματοποιηθεί σε δέκα, είκοσι ή τριάντα χρόνια από τώρα, ή ακόμη κι αν καταφέρουμε να τις προλάβουμε, να παίξουμε αυτά τα εξαιρετικά παιχνίδια που αναμένεται να εμφανιστούν. Αυτό που δεν χωράει αμφισβήτηση είναι ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι πιστοί παίκτες των video games δεν θα σταματήσουν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια, αφού ακόμα και τα κλασικά video games της δεκαετίας του ‘80 έχουν τη δική τους γοητεία και έχουν χτίσει μία μοναδική σχέση με την κοινότητα του gaming.

158 Προβολές1 Σχόλιο

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page