top of page

Η ιστορία του "Πίνω μπάφους και παίζω PRO"

Έγινε ενημέρωση: 29 Μαρ 2022



Το τραγούδι των Locomondo "Πίνω μπάφους και παίζω PRO" είναι γνωστό πλέον σε όλους τους Έλληνες gamers και μη. Πως όμως ξεκίνησε? Γιατί το ζήλεψαν στην Ιταλία και το "αντέγραψαν"? Διαβάστε στη συνέχεια του άρθρου την ιστορία του αποκαλούμενου ύμνου για το PRO ...

Οι Locomondo ιδρύθηκαν από τον Μάρκο Κούμαρη και το Γιάννη Βαρνάβα το 2003 στην Αθήνα και είναι σήμερα ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα. Το όνομα μεταφρασμένο θα πει "τρελός κόσμος" (loco = τρελός στα ισπανικά, mondo = κόσμος στα ιταλικά). Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς που συνδυάζονται κυρίως με ελληνικό στίχο και συχνά με στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Η ιστορία του τραγουδιού από τον Γιάννη Βαρνάβα

''Το Pro αρχίσαμε να το παίζουμε γύρω στο 2006, πριν αρχίσει η ηχογράφηση του δίσκου μας "Me Wanna Dance". Σε ένα live στο After Dark αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε μπροστά στο κοινό, μιας και αυτό κάνουμε πάντα με τα τραγούδια μας. Πριν δισκογραφηθούν, τα δοκιμάζουμε πάντα ζωντανά για να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου αλλά και για να δούμε τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει στην ενορχήστρωση. Ο κόσμος γούσταρε πολύ, αλλά εμείς συνεχίσαμε να έχουμε τους ενδοιασμούς μας για το τραγούδι αυτό. Κάτι οι στίχοι που μπορούν να παρερμηνευτούν σαν ένα ύμνο για το συγκεκριμένο χόρτο, κάτι η ελαφρότητα του τραγουδιού σε σχέση με το υπόλοιπο υλικό του δίσκου μας έκαναν να το σκεφτούμε δίπλα και τριπλά για τον αν θα το συμπεριλάβουμε στο CD. Τελικά αποφασίσαμε να μην το βάλουμε και να δώσουμε βάση στα αλλά κομμάτια. Μετά από ένα χρόνο περίπου, πίνοντας καφέ σε ένα μαγαζί ακούω ένα κινητό στο διπλανό τραπέζι να χτυπάει παίζοντας το Pro σε μια πρόχειρη ηχογράφηση από την συγκεκριμένη βραδιά. Ρωτάω τον ιδιοκτήτη του κινητού "πού το βρήκες αυτό" και μου λέει "καλά δεν το ξέρεις; Τρελό κομμάτι, όλοι γι αυτό μιλάνε". Τότε κατάλαβα ότι τα τραγούδια τελικά είναι ζωντανά, έχουν ψυχή και μάλιστα, έχουν και δικιά τους βούληση. Άμα θέλουν να ακουστούν και να βγουν παραέξω, εσύ δεν μπορείς να κανείς τίποτα.'' To «Πίνω μπάφους και παίζω PRO» είναι ο ορισμός του viral Οι Locomondo έδωσαν συνέντευξη στο tralala.gr και σχολίασαν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, το τραγούδι “Πίνω μπάφους και παίζω pro” το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε studio version. “Το «pro» είναι ο ορισμός του viral. Το πως αποκτά κάτι δημοσιότητα μέσω του internet και μία δυναμική που δεν την περιμένει κανείς. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτό είχε γίνει μία εποχή που το internet και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν τόσο δυνατά όσο είναι σήμερα στην Ελλάδα. Ο live δίσκος ίσως να ήταν τόσο εμπορικός γιατί είναι ένα είδους «best of” του συγκροτήματος. Περιέχει πολλά από τα αγαπημένα μας τραγούδια εκτελεσμένα ζωντανά και ίσως αυτός να είναι ο λόγος της επιτυχίας του”.



Locomondo: Το PRO ήταν σαν χαστούκι για εμάς

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι Locomondo στο elliniki-skini.gr και στο Δρόμο μιλούν για τις συναυλίες που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για αστεία περιστατικά που τους έχουν συμβεί, για την «ευχή και κατάρα» του Pro αλλά και για το πώς βλέπουν τα πράγματα στην Ελλάδα του σήμερα. "Ηρεμήσατε που τώρα πια πέρασε η… «παιδική ασθένεια» του Pro; Θυμάμαι ότι είχατε φτάσει να ενοχλείστε όταν πριν από δύο χρόνια ο κόσμος σας το ζήταγε επίμονα με το που ανεβαίνατε στη σκηνή…" "Η ιστορία με αυτό το κομμάτι ήταν σαν χαστούκι για εμάς. Ξαφνικά, χωρίς να το επιδιώκουμε, βλέπαμε κόσμο άσχετο με τη δουλειά του συγκροτήματος να έρχεται στις συναυλίες και να ζητάει επίμονα αυτό το κομμάτι, ακούγαμε κινητά να χτυπάνε δίπλα μας με ringtone το κομμάτι, βλέπαμε αναφορές σε πολλές και διαφορετικές εφημερίδες και περιοδικά… Και όλα αυτά για ένα κομμάτι που δεν είχαμε κυκλοφορήσει καν, απλά διαδόθηκε από χέρι σε χέρι από μία ηχογράφηση ενός live μας. Ήταν ανεξέλεγκτο και εκτός των προσδοκιών μας. Τώρα πια το κομμάτι αυτό είναι μέρος της συναυλίας μας και έχει βρει τη θέση που του είχαμε δώσει αρχικά: Ένα κομμάτι που θέλαμε να παίζουμε στις ζωντανές μας εμφανίσεις όποτε εμείς θέλουμε."

Η Ιταλική διασκευή του "Πίνω μπάφους και παίζω PRO"

Οι γείτονές μας οι Ιταλοί, φαίνεται ότι είναι εξίσου μεγάλοι οπαδοί του Pro Evolution Soccer όσο κι εμείς. Το πολύ επιτυχημένο hip-hop συγκρότημα Club Dogo από το Μιλάνο επικοινώνησε με τους Locomondo και ζήτησε την άδεια για να κάνουν μια διασκευή του κομματιού "Πίνω Μπάφους και Παίζω Pro". Οι Club Dogo πρόσθεσαν καλοφτιαγμένες ιταλικές ρίμες και έδωσαν ένα πιο hip-hop ύφος στην παραγωγή κάνοντας πραγματικά πολύ καλή δουλειά. 'Ετσι κυκλοφόρησαν το τραγούδι με τίτλο "PES". (Τίτλος CD: "Noi siamo il club") το οποίο και σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Ιταλία.

Οι στίχοι του Ελληνικού τραγουδιού Απ’ το σπίτι δε θα βγω, πίνω μπάφους και παίζω pro δεν έχω χρόνο για το μωρό, πίνω μπάφους και παίζω pro οοοο, πίνω μπάφους και παίζω pro οοοο, πίνω μπάφους και παίζω pro εεοο, πίνω μπάφους και παίζω pro εεοο, πίνω μπάφους και παίζω pro με φωνάζουνε τρελό γιατί πίνω μπάφους και παίζω pro για όλα τα άλλα αδιαφορώ, πίνω μπάφους και παίζω pro οοοο, πίνω μπάφους και παίζω pro και εσύ και εγώ, πίνω μπάφους και παίζω pro δεν έχω χρόνο για το μωρό, πίνω μπάφους και παίζω pro για όλα τα άλλα αδιαφορώ, πίνω μπάφους και παίζω pro που θα βρω αναπληρωματικό, πίνω μπάφους και παίζω pro είναι τραυματίας ο Ετό, πίνω μπάφους και παίζω pro αλλά έχει κέφια ο dorgba, πίνω μπάφους και παίζω pro και φέρνει βόλτες ο φος μπα, πίνω μπάφους και παίζω pro οοοο, πίνω μπάφους και παίζω pro το κάνεις και εσύ το κάνω και εγώ, πίνω μπάφους και παίζω pro έχω κλειστό το κινητό γιατί πίνω μπάφους και παίζω pro μην με αγχώνεις δεν μπορώ γιατί πίνω μπάφους και παίζω pro όλη μέρα είμαι εδώ πίνοντας μπάφους και παίζοντας pro οοοο, πίνω μπάφους και παίζω pro οοοο, πίνω μπάφους και παίζω pro Πηγές: jumpingfish.gr , elliniki-skini.gr, tralala.gr

369 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page